Chcesz zostać profesjonalistą w zakresie gotowania? Czytaj
Jaki jest najlepszy posiłek, jaki kiedykolwiek jadłeś? Prawdopodobnie nie zajęło Ci dużo czasu przypomnienie sobie tego pysznego posiłku.
A co by było, gdybyś mógł ugotować najsmaczniejszy posiłek, jaki kiedykolwiek jadłeś, albo jeszcze lepiej, być źródłem cudownego posiłku? Oto kilka wskazówek kulinarnych, które sprawią, że stanie się to rzeczywistością.Kiedy robisz zapasy, rób dużo. Następnie umieść go w plastikowej torbie na suwak, datuj i zamroź. W ten sposób możesz go wyciągnąć, gdy chcesz zrobić zupę. Możesz go użyć do zagotowania niektórych warzyw. Posiadanie ich w zamrażarce znacznie ułatwi przygotowywanie zdrowych posiłków.Najtrudniejszą i najbardziej czasochłonną rzeczą w gotowaniu jest wykonanie wszystkich prac przygotowawczych. Możesz kupić wstępnie przygotowane warzywa lub przygotować składniki dzień wcześniej, aby skrócić czas spędzany w kuchni. Jest to bardzo pomocne, jeśli chcesz w pośpiechu wyjść na kolację.Przechowując składniki, których użyjesz do gotowania, dobrym zwyczajem jest przechowywanie ich w dużych ilościach i zamrażanie w plastikowych torebkach. Dzięki temu przygotowywanie jedzenia będzie łatwiejsze i szybsze. Na przykład przygotowując warzywa, wystarczy je wyciągnąć z zamrażarki i po prostu ugotować.Jeśli chcesz zoptymalizować ilość soku otrzymywanego z limonki, włóż go do mikrofalówki na 10 sekund. Pozwoli to na swobodny przepływ płynu podczas krojenia limonki, dzięki czemu możesz dodać ją do swoich ulubionych posiłków. Użyj tej sztuczki za każdym razem, gdy podajesz cytrynę lub limonkę.Jeśli chcesz zaoszczędzić czas na gotowanie obiadów z powodu napiętego harmonogramu, wcześniejsze przygotowanie może mieć ogromne znaczenie. Posiadanie już przygotowanych i odmierzonych składników do ugotowania, a także rozmrożenie mięsa może zaoszczędzić cenny czas podczas przygotowywania obiadu dla rodziny.Ważne jest, aby wiedzieć, że tylko dlatego, że przepis nie wymaga określonej przyprawy, nie oznacza to, że nie możesz jej dodać.
Na przykład możesz poczuć, że czosnek poprawiłby smak potrawy, co może być prawdą.
Więc nie bój się, śmiało dodaj to.Kiedy do gotowania używasz drewnianych szaszłyków, moczyć je przez co najmniej pół godziny przed nałożeniem na nie warzyw. Zamoczenie w wodzie zapobiega ich przypalaniu pod wpływem ciepła gotowania. Ponadto użyj dwóch szaszłyków do jedzenia, aby je zabezpieczyć, aby nie wylądowało na ziemi.Trzymaj nić dentystyczną pod ręką w kuchni do krojenia lub krojenia miękkiej żywności lub składników. Nici dentystyczne bez aromatów sprawdzają się lepiej niż nóż, jeśli chodzi o krojenie miękkich serów, ciast, ciast lub innych miękkich pokarmów lub składników. Po prostu rozwiń kawałek na tyle długo, aby można go było rozciągnąć w poprzek przedmiotu, który ma być cięty, i zastosuj równomierny nacisk w dół, aby uzyskać czyste, równe cięcie.Nigdy nie używaj oleju, który był używany do innych potraw lub od dłuższego czasu leżał na patelni. Nada Twojemu jedzeniu nieprzyjemny smak. Jeśli nie masz pewności, czy olej nadaje się do smażenia, powąchaj go i spróbuj go trochę palcem.Wykorzystaj te wskazówki jako odskocznię do własnego gotowania. Gotowanie to niekończąca się podróż, zawsze jest coś nowego i świeżego do nauczenia się i spróbowania. Szukaj sposobów, aby posiłki były wyjątkowe, a pewnego dnia ktoś zapamięta Cię jako kucharza najwspanialszej rzeczy, jaką kiedykolwiek zjedli.